• Home
  • Bolig
  • Ønsker du at spare penge på elregningen?
Bolig

Ønsker du at spare penge på elregningen?

Denne artikel er udarbejdet i samarbejde med de sider, der linkes til.

Vinteren er over os i Danmark. En tid med mørke og kulde. Omstændigheder der gør, at vi opholder os meget indendørs i disse måneder på året. Boligen kan heldigvis holde os beskyttet for de kølige vinde. Vi er mange, der har alverdens lamper og elektronisk udstyr i hjemmet. Lys og varme er vigtigt for os, når vi indendørs. Omvendt så kan det store forbrug af elektronik også mærkes på vores elregning. En markant stigning i udgifter for de fleste af os på denne tid af året. Det er med andre ord vigtigt at kende til sit elforbrug. På samme tid er det også en fordel at kende til sin udbyder før at katastrofen indtræffer. Der er her tale om, at vi har muligheden for spare penge på elregningen i hjemmet – inden at de store udgifter får vores husholdningsbudget til at vakle.

Den simple løsning

At spare penge på sin elregning i hjemmet kræver, at man selv er aktiv med hensyn til at undersøge sin situation. For mange af os kan det dog være svært at danne sig et overblik over elmarkedet. Vi kender nok alle sammen det med, at vi ikke forstår sproget på vores elregning – hvad betaler vi i virkeligheden for? Dette er et centralt problem for mange husstande, og det fører til øgede udgifter på elektricitet. Penge, som vi alle kan bruge på andre ting i vores budget. Det første vi bør gøre som hustand, er at slukke på kontakten i hjemmet, når vi ikke anvender elektroniske komponenter. En lampe, der lyser i et andet rum, eller en elkedel, der står tændt. Alle minutter, hvor elektriske apparater står tændt, betyder at vores elregning stiger. Med andre ord handler det om at begrænse sig i hverdagen.

Det næste skridt – undersøg elmarkedet

Omvendt så rykker det ikke meget ved vores budget, at vi slukker lyset og de elektroniske ting i vores hjem. Ønsker vi virkelig at spare penge, så skal vi tage skridtet videre. Det indebærer bl.a. at se efter elpriser og leverandører på nettet. Her kan vi skabe os et overblik og benytte os af konkurrencen på prisen for strøm. At sammenligne elpriser kan være fornuftigt at gøre med jævne mellemrum på samme måde, som vi skal opdatere vores forsikringsvilkår med jævne mellemrum. At få opdateret sine betingelser for levering af el i hjemmet kan på lang sigt spare os rigtig mange penge.

Hjælpen findes på nettet

Der er ligeledes mange sider og guides på nettet, der hjælper os til at forstå sproget inden for el, varme og vand. Ord som acconto, brutto og netto kan oversættes til hverdagssprog. På den måde kan vi bedre forstå vores forbrug – og dermed, hvor vi kan spare. Det handler blot om at række ud og være aktiv. Der kan være forskellige præmisser for at ændre på sit elforbrug alt efter om man bor til leje i boligen eller ejer den selv. Der kan samtidig være regler og procedurer i lejlighedsopgange eller andelsboliger. Boligregler og systemer, der gør det svært at ændre på vilkårene for levering af el. Vi skylder dog os selv at tjekke efter bedre muligheder – det bliver vi alle glade for i forbindelse med vores budget.

Related posts

Øg din livskvalitet med en unik boligindretning

redaktionen

Guide til opbevaring

redaktionen

Få et flot udendørsareal med godt belægningsarbejde

Redaktion