Øvrigt indhold

Stress og romantik: Undgå at miste lysten

Stress er en af de mest almindelige årsager til mistet sexlyst og til et dårligt humør generelt. Hvis du føler, at stress står i vejen for romantikken i dit liv, så handler det i høj grad om at bearbejde problemet og få lysten og selvtilliden tilbage igen.

Derfor spiller stress en rolle

Stress skaber ubalance i kroppen, og det er et stort problem, da balance netop er vigtigt for dit generelle velvære. Et af de symptomer, som personer oftest bemærker, når kroppen er i ubalance, er netop manglende sexlyst.

Der kan selvfølgelig være forskellige grunde til mistet sexlyst, men mange gange er det netop stress, der har startet det hele. Derfor handler det i høj grad om at mindske stress og implementere nogle vaner, der forebygger stress i fremtiden.

Fysisk eller psykisk stress?

Fysisk stress kan være når du er overarbejdet eller hvis du har en usund livsstil. Men fysisk stress opstår også på grund af psykisk stress. Altså hvor tankerne stresser, hvilket sætter hormonerne i ubalance, og som dermed går videre til det fysiske. På mange måder kan man endda sige, at stress er en kronisk sygdom for dem, som ikke formår at bearbejde det.

For at undgå alt for meget fysisk stress handler det om at styre tankerne. På den måde undgår du, at angst, nervøsitet, lavt selvværd og andre mentale problemer begynder at udløse stress og ubalance i kroppen. Manglende sexlyst er et udbredt symptom, og det mindsker livskvaliteten, så det er vigtigt, at der bliver gjort noget ved det, når du føler dig stresset over en længere periode.

Undgå stress med disse tips

Først og fremmest: Hvis du har stress, så acceptér situationen, og indse at der er et problem. Derefter kan der gøres noget ved det.

En god idé er altid at søge professionel terapi, hvis dit stress er særligt slemt, og hvis det eksempelvis giver dig lavt selvværd, hvis du ikke har lyst til sex, hvis du ikke har lyst til at arbejde, og hvis du generelt ikke har mod på livet. Konsekvenserne af stress kan være små såvel som store. Men i alle tilfælde er det klogt at få lidt professionel hjælp. En psykolog eller en samtaleterapeut kan hjælpe, hvis det er noget generelt. Hvis det er noget specifikt, som for eksempel hvis du har mistet lyst til det romantiske, så er det en sexolog du bør opsøge.

Ikke alle ønsker dog professionel hjælp, og hvis du bare føler lidt midlertidig stress engang imellem, som dog har indflydelse på din livsstil, så er det også oplagt at lave lidt private ændringer derhjemme. Forsøg at skabe mere livsglæde på andre måder. Hvis du er i et forhold, så kom tættere på partneren. Hvis du har problemer på arbejdet, så se om der kan laves nogle justeringer på det punkt. Fastsæt en god daglig rutine, forsøg at bruge mere tid på de ting du godt kan lide, og sørg især for at du får nok søvn – mangel på søvn udløser nemlig ofte stress.

Manglende sexlyst bør ikke være permanent

Hvis du er stresset på grund af ingen lyst til det romantiske, så må vi gentage os selv igen – det bør behandles! Enten med professionel hjælp eller ved selv at lave nogle livsstilsændringer. Alle oplever nogle lystsvingninger i perioder, men det bør aldrig være permanent. Og når du arbejder på stress og relaterede problemer, så kan det også undgås. Vi håber at du kan bruge rådene i denne artikel – det er vigtigt ikke at miste lysten, da det jo er noget, der har direkte indflydelse på livskvaliteten!

Related posts

”Best practice” inden for linkbuilding   

redaktionen

Hvor smart er en flishugger egentlig?

Redaktion

Hvordan opretholder du en aktiv livsstil?

Redaktion