Rejser

Tag på rejse sammen med andre

Tidsånden er i høj grad præget af individualitet og selvrealisering. Vi dyrker vores egne behov som aldrig før, og desværre kan det gå ud over fællesskabet. Fællesskab er vigtigt for mennesker, fordi vi evolutionært set er dybt afhængige af hinanden. At være ufrivilligt alene kan føre til ensomhed og isolation. Især i det ældre segment kan ensomhed være et alvorligt problem, når den før så omfattende omgangskreds begynder at svinde ind. Venner falder fra, og folk går bort. Det kan også være, du har mistet en ægtefælle. Heldigvis arrangerer flere rejseselskaber singlerejser for seniorer, der henvender sig til segmentet +60 år. Denne rejseform er med god grund blevet populær.

Når fællesskabet vælges til

Der er mange fordele ved at rejse sammen med andre. For det første vil du ofte kunne føle større tryghed ved tanken om, at du er blandt andre mennesker. Desuden slipper du selv for besværet med at skulle planlægge, booke og bestille en hel rejse. Noget, som ellers ofte kan virke afskrækkende – særligt hvis du ikke er vant til at rejse så ofte. At vælge en singlerejse har i øvrigt den fordel, at du møder andre, som ligeledes rejser alene. På den måde vil I alle være i samme båd, og I har alle valgt fællesskabet til. Det bevirker ofte, at fællesskabet står stærkere, og at det således er lettere at knytte bånd med de andre rejsedeltagere. Hvem ved – måske får du nogle nye, gode venner, som du kan forblive i kontakt med efter rejsens afslutning?

Det vigtige fællesskab

Netop de fælles bånd mellem mennesker har stor betydning for den mentale og fysiske sundhed. Undersøgelser viser, at mennesker med gode relationer både føler sig mere raske og rent faktisk også er mere raske. Også levealderen er forhøjet hos mennesker med tætte, sociale relationer. Fællesskab, nærhed og følelsen af samhørighed er fundamentalt og nødvendigt for menneskets trivsel. Det kan altså godt betale sig at prioritere fællesskabet og vælge det til – uanset hvor gammel du er!

 

Related posts

3 gode ideer til den hyggelige familieferie

Redaktion

Redaktion

Sådan forbereder du dig bedst muligt til en ferie

Redaktion