• Home
  • Bolig
  • Find en lampe der passer til dit hjem
Bolig

Find en lampe der passer til dit hjem

En lampe er ikke bare en lampe. Det er en lyskilde i dit hjem, som – måske ubevidst – er med til at påvirke dig mere end du tror. Derfor er det også vigtigt at være opmærksom på, hvordan lys påvirker, og særligt her i de mørke vintermåneder, hvor solens varme stråler kun viser sig i et begrænset antal timer hver dag. Der er samtidig lavet mange undersøgelser om, hvordan én slags lys eksempelvis kan øge effektiviteten, når vi arbejder og hvordan én anden slags påvirker energiniveauet og sørger for, at vi slapper mest muligt af. På samme måde kan lys være med til at ændre på vores opfattelser af, hvordan eksempelvis mad fremstår og hvordan tøj ser ud i spejlet. Så når du skal vælge nye lamper til hjemmet, er der flere overvejelser som er værd at gøre sig.

Hvad, hvor og hvornår?

Der er som nævnt flere ting der spiller en væsentlig rolle, når du skal vælge lamper til hjemmet.

  • Hvad skal lampen bruges til?
  • Hvor skal lampen hænge?
  • Hvornår skal lampen bruges?

Disse spørgsmål er relevante at stille sig, da man ellers risikerer at ende med en lampe, som ikke duer til det formål man havde sat sig i hovedet. Skal det eksempelvis være en lampe der giver lys, når man prøver tøj i soveværelset, så er det vigtigt at lyset er klart og falder naturligt, og giver et virkelighedsnært udtryk. Skal lampen derimod bruges til at skabe en hyggelig belysning i stuen, kan man med fordel gå efter en lampe med en mindre kraftig pære.

Vælg en lampe som du synes er pæn

Lamper tjener primært et praktisk formål, men det er samtidig en vigtig del af et hjems udtryk. Du kan se forskellige lamper, som passer til ethvert hjem og køb dem her. Det gælder derfor også om at vælge en lampe, som man synes er pæn.

Related posts

Skab et godt indeklima – husk at skift filteret i din ventilation

Administratoren

Nyd din have i en isoleret pavillon

redaktionen

Bliv klar til sommerens grillarrangementer

Redaktion

Leave a Comment